vip üye ol

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Avalon'un Sisleri: The Mists of Avalon 2001 DVDRip Altyazılı Film iNDiR VipTR

Avalon'un Sisleri: The Mists of Avalon 2001 DVDRip Altyazılı Film iNDiR VipTR


Öykümüz, Britanya'nın bir yandan Roma işgali altında hristiyanlaşmaya başladığı, bir yandan da kuzeyli barbarların saldırılarına direnmeye çalıştığı dönemde geçiyor. Dağlarda hala Eski Halk'tan gelen, soyları peri masallarına dek uzanan ve geleneklerine uygun yaşayarak değişime direnenler bulunuyor.

Peri dünyasının sisleri arasında yitmiş olan Avalon'a, gücünü Ana Tanrıça'dan almayan herhangi birinin ulaşması imkanı bulunmuyor. Avalon, güç kazanan Kilise'ye, kadınların üzerindeki baskıyı dayatan yeni yaşam biçimine direnişin ve pagan geleneklerin son ayakta kalan kalesi.

Morgaine, Avalon'lu kadınlardan biriyken kendi isteği dışında evlendirilmiş olan Igraine'in kızıdır. O da annesi ve tüm Avalon kadınları gibi özel güçler barındırmaktadır. Igraine, yakında Britanya Kralı olacak Uther Pendragon ile tanışıp aşık olur ve ona bir erkek evlat verir. İleride Arthur olarak bilenecek olan çocuğun adı Gwydion'dur.

Morgaine ve Arthur, Britanya halklarını tekrar birleştirmek üzere oynanan politik oyun ve ihtirasın, Avalon ile Kilise'nin arasında kalarak birer kurbana dönüşecektir.

Marion Zimmer Bradley'in ünlü fantastik romanlar serisinden TV için çekilen film, büyük bütçesiyle sinema yapımlarına taş çıkarıyor. Bradley'in filme de lham veren kurgusu, Arthur efsanesini hiç anlatılmadığı bir şekilde yeniden sunarken solukları kesiyor. Vipmerkezi.net iyi eğlenceler diler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder