vip üye ol

27 Mayıs 2013 Pazartesi

ODTU 2 Bölüm Tarihi Belgesel iNDiR VipTR

ODTU 2 Bölüm Tarihi Belgesel iNDiR VipTR

ODTÜ'nün 50 yıllık tarihi


ODTÜ bünyesinde çalışan Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (GİSAM) hazırladığı belgesel film ODTÜ'nün kuruluşunun 50 yıllık tarihini, geçmişi bugünle buluşturmayı hedefliyor.
"ODTÜ Tarihi" Bilgehan Öğel koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Sözlü tarih yöntemiyle çekilen film Bozkırda Yetişenler ve Zor Yıllar adlı iki bölümden oluşuyor.

Bozkırda yeşeren tarih

1956 ile 1963 yılları arasında geçen Bozkırda Yetişenler başlıklı ilk bölümde bir hayalin peşinden koşarak Ankara bozkırında hem ulusal hem de uluslararası arenada kabul edilecek ODTÜ'yü kuranların öyküsü anlatılıyor.

Devrimci ODTÜ yılları

İkinci bölüm olan Zor Yıllar ise direnişlerle, isyanlarla, mücadeleyle örülü, umut dolu 1964-1980 dönemine götürüyor izleyenleri.
Üniversitede yaşanan olaylar ışığında bir Türkiye portresi de çizen film ABD'li elçi Robert W. Komer'in arabasının öğrenciler tarafından yakılması, 1968 hareketinin ilk faili meçhul cinayetiyle yaşamını kaybeden Taylan Özgür'ün ODTÜ yerleşkesine gömülmesini isteyen öğrencilerin isteğine karşı çıkan dönemin rektörü Kemal Kurdaş'ın istifası gibi olaylara da tanıklık ediyor. Vipmerkezi.net iyi eğlenceler diler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder